PROJECTS

Henwood House

The house is considerably larger in scale than the one it replaced. A number of ancillary buildings were demolished on the site to make way for the new building. The traditional construction materials contrast with the contemporary interiors and detailing. The extensive site slopes south with a level change created by a flint retaining wall.

A striking circular stair tower is a feature of the main entrance elevation. A large sliding door which matches the western red cedar found elsewhere on the building closes off the car port when not in use. Internally, the main living space is on a split level from the entrance providing a high generous space.

The design of the layout and orientation of the building together with energy efficient boilers and controls have ensured low energy consumption in this eco-friendly house.

AWARDS:

  • Best New Building 2005 - Basingstoke & Deane Borough Council: Joint Winner

Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Click for more views of this Project Return to Awards List